Kerum zbog derneka u konobi kažnjen s 5 tisuća kuna, suci dobili samo upozorenje

Screenshot: YouTube

PET utjecajnih splitskih sudaca, među kojima predsjednici dvaju sudova, nedavno su besplatno jeli i pili kod Željka Keruma u njegovoj konobi Pršut u Kaštelima, a osim sudaca i domaćina tu su bili Ivica Mornar, bivši Hajdukov nogometaš koji je slavio rođendan, te još nekoliko uzvanika. 

Suci i drugi gosti su dobili samo upozorenja zbog nenošenja maske, dok će Mornar i Kerum dobiti kazne od 5 tisuća kuna.

> Kerum: Ja suce nisam zvao, za ostalo pitajte onog tko je doveo kretena koji je snimao

> Kerum o derneku u konobi: Meni je žao sudaca, narušen im je ugled

"Jedanaest osoba je prekršajno sankcionirano zbog prekršaja iz članka 47. st.2. točka 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti izdavanjem pisanog upozorenja jer su za to bili ispunjeni uvjeti normirani Prekršajnim zakonom", javili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Iz policije pojašnjavaju da se, prema članku 245. st.8. Prekršajnog zakona, pisano upozorenje izdaje osobi kada se utvrdi da je počinjen prekršaj za koji je propisana kazna do tisuću kuna, posebno ako je prekršaj lake naravi, a počinitelj nije prije činio slične prekršaje i priznao je počinjenje prekršaja.

> Splitski stožer o Kerumovom derneku: Sankcije nisu u našoj nadležnosti

> Kreće nadzor rada predsjednika suda koji je bio na Kerumovom derneku

Bivši nogometaš Ivica Mornar će zbog organiziranja privatnog okupljanja dobiti kaznu od 5 tisuća kuna. Istu kaznu će platiti i Željko Kerum u čijem objektu se zabava događala. Kaznu će platiti i njegova tvrtka kojoj slijedi prekršajni nalog u iznosu od 10 tisuća kuna. 

Podsjećamo, Bruno Klein, predsjednik Županijskog suda u Splitu, Silvio Čović, predsjednik Upravnog suda u Splitu, Dinko Mešin, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu, Miho Mratović, sudac Županijskog suda i Tomislav Zlodre, sudac Općinskog suda u Splitu, proveli su u subotu 23. siječnja više veselih sati u Kerumovu prostoru za druženje s prijateljima u Kaštelima.

Pročitajte više