Sud povećao kaznu Nuši Bunić, brutalno je ubila dečka

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

VRHOVNI sud prihvatio je žalbu tužiteljstva i 23-godišnjoj Nuši Bunić povećao kaznu zatvora s 12 na 14 godina, javlja Jutarnji. Ona je osuđena da je ubila Nikolu Tureka tako što mu je nožem zarezala vrat.

Nuša Bunić je 22. svibnja proglašena krivom i tada joj je varaždinski sud dodijelio 12 godina zatvora.

Osuđena je da je 15. lipnja 2017. u Varaždinu, na livadi u predjelu Pri beli kipi pored Drave, nožem ubola 30-godišnjeg Nikolu Tureka u lijevu stranu vrata i prerezala mu karotidnu arteriju, a potom pobjegla s mjesta događaja. Turek je uslijed nanesene ozljede počeo obilno krvariti, pao u hipovolemični šok i zadobio moždani udar. Dva dana kasnije preminuo je u Općoj bolnici Varaždin.

U obrazloženju presude, između ostalog, stoji kako je svojim pasivnim stavom, odnosno time što se branila šutnjom, onemogućila sudu da rekonstruira događaj.

"Sud nije prihvatio njenu pisanu izjavu jer je kontradiktorna. Nije se željela zakleti u ono što je iznosila. U nalazu psihijatrijskog vještaka zaključeno je da na postavljena pitanja odgovara bez emocionalnog angažmana. Ostajala je ravnodušna", stoji u obrazloženju prve presude iz svibnja.

VIDEO: Nušin dolazak na sud u lipnju 2019.
 

Pročitajte više