Sud u Sisku Indexu odbio reći koji je sudac 2015. zaštitio uhićenog suca Kovačića

Foto: Edina Zuko/PIXSELL, Index

UHIĆENJE suca Trgovačkog suda u Zagrebu Mihaela Kovačića ponovno je aktualiziralo događaj iz 2015. kad je, podsjetimo, taj sudac pucao iz pištolja u dvorištu vikendice u Sisku, pa je policija zatražila nalog za pretres njegovog stana, vikendice i auta, no Županijski sud u Sisku joj je odbio dati nalog. Jučer smo poslali upit Županijskom sudu u Sisku i tražili da nam kažu tko je bio sudac istrage koji je odbio dati nalog policiji 20. veljače 2015. i zašto je odbio.

>>Sudac Kovačić prije šest dana tražio da ga se razriješi

Danas su nam poslali odgovor, ali nam podatke nisu dali, pozivajući se na tajnost informacije.

"Županijski sud u Sisku po službeniku za informiranje, u predmetu korisnika prava Indeks.hr iz Zagreba, radi prava na pristup informacijama, temeljem odredbe članka 15. stavka 3. i 4. Zakona o pravu na pristup informacijama dana 18. veljače 2021. godine, riješio je odbija se zahtjev korisnika prava Indeks.hr za pristup informacijama u predmetu koji je klasificiran stupnjem tajnosti Kir t", stoji u odgovoru za Index.

Evo što piše u obrazloženju

Nadalje navode i obrazloženje

"Korisnik prava Index.hr podnio je dana 18. veljače 2021. godine zahtjev za pristup informacijama, kojim je zatražen podatak o kaznenom predmetu protiv Mihaela Kovačića koji se vodio pri Županijskom sudu u Sisku pod poslovnim brojem: Kir t. U postupku je utvrđeno da je traženoj informaciji ograničeno pravo na pristup temeljem čl. 15. stavak 2. točka 1. Zakona o pravo na pristup informacijama. Slijedom navedeno odlučeno je kao u izreci", stoji u odgovoru Županijskog suda u Sisku.

Podsjetimo, mediji su o Kovačiću 2015. pisali da ga je policija kazneno prijavila zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i prekršajno zbog pucanja u dvorištu vikendice te da je sudac istrage Županijskog suda u Sisku odbio dati policiji nalog za pretres stana, vikendice i automobila Mihaela Kovačića.

Pročitajte više