Sudac Mladenko Žužul optužen da je Blanki Tuđen Mazuth dao 420 tisuća kuna!

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Šibeniku optužilo je suca Trgovačkog suda u Splitu Mladenka Žužula zbog zloporabe položaja i ovlasti te štete u sinjskoj Dalmatinki od 420 tisuća kuna.

Žužula za mito prozvao i odbjegli hercegovački tajkun Jozo Ćurković

Žužula terete da je u studenom 2003. godine kao stečajni sudac, protivno zakonskim propisima, naložio računovodstvu suda isplatu 763 tisuće kuna nagrade stečajnoj upraviteljici Blanki Tuđen Mazuth, premda joj je pripadalo svega 300 tisuća kuna. Tako joj je nezakonito pribavio 420 tisuća kuna, zaključilo je državno odvjetništvo nakon istrage.

Slučaj protiv Žužula delegiran je u Šibenik, jer splitski suci nisu mogli istraživati kriminal svog kolege s Trgovačkog suda. Žužula je svojedobno prozvao i odbjegli hercegovački tajkun Jozo Ćurković, vlasnik vranjičkog Salonita. Medijima se požalio da je od njega tražio 200 tisuća eura za "programirani" stečaj Salonita.

Već drugi sudac Trgovačkog suda u Splitu umiješan u kriminal

Nakon što je u Šibeniku otvorena istraga, po sili zakona, predsjednik Trgovačkog suda u Splitu Ivo Bakalić morao je suspendirati svog suca. Žužul je inače već drugi sudac tog suda protiv kojeg se poveo kazneni postupak. Samo je prerana smrt spriječila suca Damira Čudinu da ne završi u pritvoru s Blankom Tuđen Mazuth i njenim pomoćnicima u slučaju traženja 300 tisuća eura mita od Branka Roglića, savjetnika predsjednika Mesića za gospodarstvo. Tuđen Mazuth također nije doživjela da sjedne na optuženičku klupu u tom predmetu.

Pročitajte više