Sudac Prekršajnog suda iz Kaštela pijan izazvao sudar

Ilustracija: Miranda Cikotic/PIXSELL (nije fotografija događaja iz teksta)

SUDAC Stalne službe Prekršajnog suda u Kaštel Gomilici Dalibor Vodanović pijan je izazvao prometnu nesreću, piše Slobodna Dalmacija.

Nesreća se dogodila prije dva tjedna, u četvrtak 13. lipnja oko 16 sati, a sudac je vozio automobil VW Polo cestom u Kaštelima te je ušao u raskrižje, a da nije s glavne ceste propustio sva vozila. Policija mu je na mjestu nesreće izmjerila 1,90 promila alkohola u krvi. 

Policajci su ga odveli u postaju do otrežnjenja, a nakon otrežnjenja je pušten na slobodu. Izdali su mu obvezni prekršajni nalog i kaznili ga s 9300 kuna. Sudac navodno nije prometnom policajcu htio dati vozačku dozvolu na uvid.

Sudac i dalje radi na sudu u Kaštel Gomilici kao da se ništa nije dogodilo.

"Mi na sudu nemamo nikakav službeni podatak o tome. Od policije još nismo dobili nikakav optužni prijedlog", rekla je glasnogovornica splitskog Prekršajnog suda Emila Maretić Poljak.

Novinari Slobodne Dalmacije pokušali su nazvati suca Vodanovića. Bio je prilično nervozan nakon što su mu rekli koji je povod njihova poziva. 

"Zašto me zovete, to su bile slučajne okolnosti! Znam što sad želite, od muhe napraviti slona, želite senzaciju! Zašto vas to zanima, neću o tome govoriti jer nisam ovlašten, imate glasnogovornicu suda. Hvala...", bio je kratak sudac Dalibor Vodanović.

 

Pročitajte više