Sudionici konferencije o Iraku potvrdili dolazak

VEĆINA sudionika međunarodne konferencije o Iraku, previđene za 22. i 23. studenoga u Sharm elSheiku "potvrdili su sudjelovanje", rekao je u srijedu navečer egipatski ministar vanjskih poslova Ahmed Aboul Gheit.

Gheit je rekao da će se na sastanku okupiti ministri vanjskih poslova Iraka i susjednih zemalja 22. studenoga "usporedno s drugim sastankom visokih dužnosnika zemalja, organizacija i stranaka" nazočnih na konferenciji.

"Većina sudionika potvrdila je sudjelovanje na proširenom sastanku 23. studenoga na razini ministara vanjskih poslova", dodao je Abouk Gheit novinarima.

"Glavni tajnik UN-a Kofi Annan, visoki predstavnik Europske unije za vanjsku politiku Javier Solana, glavni tajnik Arapske lige Amr Moussa i glavni tajnik Islamske konferencije (OIC) Abdeluahed Belkeziz" potvrdili su sudjelovanje na konferenciji, rekao je Aboul Gheit.

U Egiptu bi se 22. i 23. studenoga u Sharm el-Sheiku trebala održati međunarodna konferencija o Iraku na kojoj se očekuju vlasti Bagdada, Iraku susjedne zemlje (Iran, Kuvajt, Saudijska Arabija, Sirija, Turska, Jordan), zemlje G8 (Sjedinjene Države, Rusija, Japan, Njemačka, Francuska, Velika Britanija, Italija), kao i UN, Arapska Liga i Organizacija islamske konferencije (OIC).

Pročitajte više