Suđenje Bišćanu i Zrni - Neriješeno pitanje "vađenja džigerice"



DRAGUTIN ZRNA, taksist koji je postao žrtvom uzavrelog temperamenta nogometaša Dinama Igora Bišćana, jučer je otpušten iz bolnice i odmah je dao iskaz na prekršajnom sudu, te bacio novo svjetlo na pitanje "vađenja džigerice".

Zrna je iz bolnice otpušten jučer oko 15 sati, a policija ga je odmah nakon toga odvela istražnom sucu. Zrnin iskaz nije bio drukčiji od onoga što je već ispričao medijima, s tim što je dodao neke detalje.

Ako nastave pričati s medijima, idu u Remetinec

Sudac je i Zrni i Bišćanu zabranio bilo kakvo daljnje komuniciranje s medijima, obećavši im kako će, ako prekrše tu zabranu, "nastavak suđenja čekati u Remetincu".

Bišćan i Zrna sukobili su se 30. siječnja, nakon što je Dinamov nogometaš automobil parkirao na stajalištu za taksije. Zrna ga je na to upozorio, pa je došlo prvo do verbalne, a onda i do fizičke svađe. Taksist je izvukao deblji kraj, budući da je Bišćan upotrijebio prokušane metode ulične tučnjave, kao što su udarac glavom u glavu i "cipelarka".

Taksist je završio sa slomljenim nosom i razbijenom arkadom, a Bišćan je tvrdio da je djelovao u samoobrani. Obojici prijeti kazna za – narušavanje javnog reda i mira.

Pitanje džigerice

U optužnom prijedlogu stoji da je Zrna Bišćanu, na samom početku svađe, rekao da će mu "izvaditi džigericu" (jetra) te da ga je nakon toga uhvatio za vrat. Bišćan je tada reagirao udarcem glavom u glavu, a nakon toga ga u samoobrani pretukao.

Zrna je jučer posvjedočio drukčije. Rekao je da Bišćana nije ni pipnuo, a pitanje "džigerice" potegnuo je nakon Bišćanovih prijetnji. Tvrdi da mu se Bišćan prijetio, nakon čega je nogometaša pitao "hoćeš mi i džigericu izvaditi?". Do kraja tučnjave uopće nije znao da se sukobio s Dinamovim nogometašem.

O daljnjim detaljima tučnjave na sudu će krajem veljače posvjedočiti zaposlenici Zagrebparkinga, te jedan Zrnin kolega. Tada bi se konačno mogla saznati puna istina o džigerici i tome tko je počeo tučnjavu.

Pročitajte više