Suđenje Branimiru Glavašu iznova kreće u ponedjeljak

TRI MJESECA nakon posljednje rasprave u slučajevima "selotejp" i "garaža" suđenje Branimiru Glavašu i ostalim optuženicima za ratni zločin u Osijeku 1990. i 1991. trebalo bi početi iznova idućeg ponedjeljka. Suđenje počinje iznova nakon što je prošlo više od dva mjeseca od posljednje rasprave.

Do te situacije je došlo nakon što je sud zbog sumnje da odvjetnik Ivice Krnjaka, Domagoj Rešetar, nedolaskom na rasprave odugovlači suđenje, Krnjaku dodijelio odvjetnicu po službenoj dužnosti Vesnu Zaninović, koja je naposljetku također napustila Krnjaka tvrdeći da nije imala dovoljno vremena da bi se pripremila za obranu

Suđenje se i dalje odvija na zagrebačkom Županijskom sudu i njime predsjeda sudac Željko Horvatović. Na raspravi koja je zakazana za ponedjeljak, 13. listopada Glavaš i optuženici bi se prvo trebali očitovati u optužnici.

Obrana Branimira Glavaša cijelo vrijeme tvrdi da njima ne id eu prilog to što suđenje ide iznova te se nadaju da će sve obrane pristati da se svi provedeni dokazi i iznesena svjedočenja unesu u spis, umjesto da se ponovno saslušavaju svi svjedoci.

Na suđenje će sa slobode osim Branimira Glavaša sada dolaziti i Gordana Getoš Magdić, Zdravko Dragić i Tihomir Valentić kojima je Ustavni sud ukinuo pritvor u kojem su bili dvije godine. U pritvoru su još Ivica Krnjak i Dino Kontić, dok će se Mirku Siviću zbog teškog zdravstvenog stanja suditi u posebnom postupku.

D.M.
Foto: Index

Pročitajte više