Suđenje fatalnoj ujni i nećaku: Traži se izdvajanje priznanja za ubojstvo Domagoja Novoselnika

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

SUĐENJE Slađani Novoselnik i M. F. za ubojstvo Domagoja Novoselnika u ljeto 2011. godine na Hvaru prekinuto je na neodređeno jer je branitelj Jadran Franceschi zatražio da se kao nezakonit iz spisa izdvoji iskaz koji je tada maloljetni nećak ubijenog dao policiji i u kojem je priznao ubojstvo ujaka.

Franceschi smatra da priznanje treba izdvojiti jer je njegov branjenik ispitivan u svezi ubojstva, a ne teškog ubojstva, za što mu se sudi, a navodno nije bio ni poučen o svojim pravima. Sutkinja Katija Blaće zahtjev je, kako neslužbeno doznajemo, odbila, a sada će o tome po žalbi trebati odlučiti Vrhovni sud. 

Nećak preselio u Split zbog djevojke

Nećak je najprije priznao ubojstvo, a potom je na suđenju, pred konac rasprave prebacio sve na Slađanu Novoselnik s kojom je imao ljubavnu vezu. Sudac Vlado Živaljić osudio ga je na maksimalnih 10 godina zatvora, dok je Novoselnik osuđena na 22 godine zatvora za poticanje na ubojstvo. Vrhovni sud je, međutim presudu ukinuo i naložio novo suđenje.

Novoselnik je na suđenje stigla iz Virovitice, dok je M. F. obavijestio sud da se preselio u Split zbog djevojke. 

Domagoj Novoselnik ubijen je nožem, a njegova supruga i nećak pokušali su cijelu stvar prikazati kao samoubojstvo. Istražitelji su, međutim, odmah posumnjali u njihovu priču. Ubrzo se otkrilo kako su bili u ljubavnoj vezi.

 

 

Pročitajte više