Hrvatima u Zambiji odgođeno ročište, slučaj prebačen na visoki sud

Screenshot: HRT

DANAS je u zambijskom gradu Ndoli trebalo biti održano ročište za osmero hrvatskih državljana uhićenih početkom prosinca zbog sumnje u pokušaj trgovine djecom, no ono je odgođeno jer je slučaj prebačen s nižeg na visoki sud.

Hrvatski državljani i njihov odvjetnik pojavili su se danas ponovno na sudu u Ndoli kako bi dobili službenu potvrdu da se suđenje nastavlja na visokom sudu, piše HRT.

"Slučaj vezan uz moje klijente prebačen je na visoki sud. Danas je bilo riječi o prebacivanju njihova slučaja. Visoki sud nam još nije definirao datum novog ročišta", izjavio je odvjetnik Kevin Silwimba.

Ministar: Radimo sve da djecu dovedemo u Hrvatsku

Slučaj je na konferenciji za novinare komentirao i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić, rekavši da nema novih detalja, ali da mjerodavni rade sve kako bi se četvero djece, koja sada imaju hrvatsko državljanstvo, zaštitilo i dovelo u Hrvatsku.

"U kontaktu smo sa zambijskim vlastima i želimo vidjeti što će biti s četvero djece, hrvatskih građana", rekao je Piletić novinarima. 

 

Pročitajte više