Suđenje Pornellu odgođeno jer djevojke nisu došle na ročište

SUĐENJE 43-godišnjem Borisu Bariću, u javnosti znatno poznatijem kao autoru pornića "Kozjak" koji se predstavljao kao Pornello, suđenje za Županijskom sudu u Splitu odgođeno je do rujna. Pornellu se sudi zbog podvođenja četiri djevojke iz Splita, Zadra i Pule, među kojima je jedna maloljetnica, ali one se zasad nisu odazvale pozivu da se pojave pred sudom. Suđenje je zbog toga odgođeno do rujna, a policija je dobila zadaću da pronađe djevojke za čije se podvođenje Pornello tereti s obzirom da niti jedna od njih još nije dala iskaz.

Barić je ranije, na suđenju koje je zatvoreno za javnost zbog zaštite maloljetnice, iznio svoju obranu, a neslužbeno se doznaje kako se branio da mu je novac zarađen od prodavanja seksualnih usluga djevojaka bio potreban za operaciju oka.

Slično se branio i tijekom istrage, jer je teško bolestan i jer mu je dijagnosticiran tumor na dva mjesta na mozgu. Napomenuo je u iznošenju obrane kako je samohrani otac četverogodišnje djevojčice te kako ga je supruga ostavila. Otad preživljava samo s očevom mirovinom od svega 1.500 kuna.

Barića sud tereti kako je od početka 2004. godine do sredine svibnja iste godine podvodio navedene djevojke te zaradu dijelio napola s njima. Plaćao im je i najamninu stanova u Starčevićevoj i Getaldićevoj ulici u Splitu, u kojima su one pružale seksualne usluge klijentima. On sam tvrdi kako nije znao da je jedna od djevojaka mlađa od 18 godina.

J.C.
Foto: Paun Paunović / Cropix

Pročitajte više