Sudski vještak Marino Žunić: Jakšu Michielija Tomića ne poznajem privatno

MARINO ŽUNIĆ, sudski vještak za cestovni promet, za kojeg je bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt zatražila da se izbriše s popisa sudskih vještaka, u razgovoru za Index ustvrdio je kako zna da je "malo ružno to što se dogodilo prije nekoliko dana", te je objasnio svoje postupke.

Naime, Marino Žunić snimljen je u splitskom striptiz baru Pasha u društvu splitskog suca Roberta Pešutića te suvlasnika tvrtke CTK Jakše Michieli Tomića u čijem je vlasništvu tegljač kojim je uzrokovana teška prometna nesreća u tunelu Ledenik, pri čemu su poginule četiri osobe.

Žunić je 2. kolovoza za Slobodnu Dalmaciju analizirao snimku prometne nesreće, te je kazao kako se ne radi o "naprosto mahnitom vozaču", već da se radi o nesretnom spletu okolnosti.

"Ja sam na godišnjem odmoru i kada me je kontaktirao novinar Slobodne Dalmacije ja sam njemu dao komentar nesreće na temelju video zapisa" - kazao je u razgovoru za Index Žunić.

"Meni kao vještaku bio je stručni izazov analizirati takav slučaj, takve strašne nesreće vještak ima prilike riješiti jednom ili dvaput u životu." - nastavio je Žunić dodajući kako je njegova izjava proizašla iz prisege dio koje glasi: "Svoje stručno znanje ćemo upotrijebiti na dobrobit svih".

Žunić je dodao kako i danas misli da je smanjena preglednost jedan od uzroka prometne nesreće u Ledeniku.

Splitski vještak koji službeno nema nikakve veze s istragom oko prometne nesreće, kazao nam je i kako se zatekao u striptiz baru u društvu splitskog suca te suvlasnika tvrtke CTK.

"Što se tiče susreta, nije sporno da je do njega došlo, no ja još jednom ponavljam da ničim nisam povrijedio kontekst prisege" - kazao nam je Žunić.

"Malo je ružno to što se dogodilo, pogreška je to što smo bili na odmoru i ušli na jedino mjesto koje je u to vrijeme radilo, a kako tamo inače ne zalazimo nismo znali kakve su cijene." - rekao nam je Žunić dodajući kako Jakšu Michielija Tomića ne poznaje privatno.

A.H.
Foto: Jutarnji.hr

Pročitajte više