Šuica se "prodala" SDP-u za šaku graha!

DUBRAVKA ŠUICA, gradonačelnica grada Dubrovnika, ove godine za Dubrovčane nije organizirala proslavu prvog svibnja, Međunarodnog praznika rada pa tako nigdje u gradskoj organizaciji nije bilo organizirano dijeljenja graha građanima kao i u ostalim većim gradovima.

> Video: Proslava 1. maja; u Puli uhićena dva "nostalgičara"

Pozirala za tanjur graha

No, kako Šuica, inače kandidat za gradonačelnicu liste HDZ-HSS ne bi ostala gladna, kao ni njeni koalicijski partneri, zajedno su otišli na predizborni skup oporbene koalicije SDP-HNS-HSLS-HSU u gradski predjel Mokošica gdje je njen glavni rival na izborima Andro Vlahušić dijelio grah.

Svita Dubravke Šuice, među kojima su bili mnogi HDZ-ovci i predstavnici HSS-a spremno je stala u red za grah, zajedno s ostalim građanima, a Šuica je za besplatnu porciju graha spremno pozirala s tanjurom i kapom SDP-a na njenoj glavi. To je posebno zanimljivo, jer Šuica na svojoj stranici među 12 najvećih izjava za medije, koje je dala u proteklih osam godina, drži i rečenicu od 20. svibnja 2005. godine: "Sigurno ni ja ni bilo tko drugi iz dubrovačkog HDZ-a nije i neće nuditi suradnju SDP-u."

Samo da je "Ala maka"

Kandidati za gradske vijećnike koalicije SDP-HNS-HSLS-HSU, predvođeni Androm Vlahušićem, Tatjanom Šimac Bonačić i Nikom Šaljom bili su nemalo iznenađeni kada su vidjeli Šuicu, koja Gradom vlada već dva mandata. Kako su potvrdili za Index, nije bilo nikakvih najava da bi se Šuica mogla pojaviti na priredbi za Praznik rada.

Mnogi građani koji su danas bili u Mokošici, sa smiješkom su pak komentirali kako će mnogi sve napraviti samo da je "Ala maka" (dubrovački izraz za besplatno!).

Ilko Ćimić
Foto: Index

Pročitajte više