Sukobi u Bagdadu: Irački borci silovito uzvraćaju

NA ULICAMA u središtu Bagdada, među ostalim i u blizini jednog od najpoznatijih bagdadskih hotela AlRachid, vodili su se siloviti sukobi, izvijestili su dopisnici France pressea.

Irački borci bacali su granate i pucali s raznih položaja prema području u kojemu se nalazi hotel. Četvrt je pod kontrolom iračkih vojnih snaga nakon napada američkih snaga na kompleks predsjedničkih palača u središtu Bagdada.

Hotel Al-Rachid nakon početka rata 20. ožujka, iz sigurnosnih je razloga napustila većina novinara, preselivši se u drugi hotel smješten pokraj rijeke Tigris.

"Iračke snage blokirale su ulice u cijelom gradu, a njihovo topništvo aktivno je cijelo vrijeme. Iračani silovito uzvraćaju američkim snagama", izvijestila je Reutersova dopisnica Samia Nakhoul.

Ona je izvijestila kako su jedine osobe koje se mogu vidjeti na ulicama irački vojnici u punoj ratnoj opremi. Jedina vozila na ulicama, osim vojnih, su vozila hitne pomoći. Na državnoj televiziji prikazuju se stare snimke iračkog predsjednika Sadama Huseina i puštaju domoljubne pjesme.

U eksploziji prouzročenoj padom rakete na zgradu u središtu glavnoga iračkog grada, poginulo je devet civila, izvijestio je France presse.

Raketa je napravila duboku rupu, uništivši pritom tri stana u zgradi u ulici Ramadan 14, trgovačkoj arteriji četvrti Al-Mansur. Spasioci su iz ruševina izvukli devet tijela, te nastavljaju s potragom, strahujući da bi moglo biti još žrtava.

Pročitajte više