Sulić najavio novu deblokadu "Croatia Busa"

DIREKTOR "Croatia Busa" Trpimir Sulić najavio je danas da će za tjedan dana biti obavljena deložacija nezadovoljnih radnika koji su blokirali to poduzeće, a predstavnik prosvjednika Mario Iveković ustvrdio je da njih ne obvezuju rješenja koja donose korumpirani suci.

Sulić je danas najavio novinarima da će u ponedjeljak, temeljem rješenja zagrebačkog Općinskog suda, pokrenuti ovršni postupak nakon čega bi sud krajem idućega tjedna trebao deložirati prosvjednike, ako dobrovoljno ne napuste posjed ´Croatia Busa´.

Sulić je odbacio Ivekovićeve optužbe da je povezan sa sucima. ´Nemam veze sa sucima, jer bi to značilo da je čitava država korumpirana´, rekao je Sulić dodavši da je pravna država napokon profunkcionirala.

On tvrdi da su radnici nezakonito organizirali prosvjed pa će, ne deblokiraju li tvrtku sami, snositi troškove sudske deložacije.

Najavio je pokretanje postupka protiv prosvjednika za naknadu štete uzrokovane stodnevnom blokadom tvrtke.

Po Ivekovićevim riječima, radnici još ne znaju što će učiniti ako dođe do deložacije, ali ´kada sustav ne štiti slabijeg on ima pravo na samopomoć´.

´Rješenja koja donose korumpirani suci za radnike ne predstavljaju obvezu´, kaže Iveković.

Skupina prosvjednika upozorava da je Sulićev zahtjev za deložacijom riješen neobično brzo, dok njihovu tužbu protiv Sulića Trgovački sud nije riješio niti nakon 60 dana.

´To je iživljavanje nad skupinom oštećenika koji se bore za pravnu državu´, poručili su radnici ponovno zatraživši od Vlade, Hrvatskog sabora i pravosuđa da konačno počnu rješavati i druge predmete u kojima se kazneno gone Sulić i suradnici.

Otkad su 5. studenoga blokirali ulaz u ´Croatia Bus´, optužujući upravu za niz nezakonitosti, Općinski sud već je donio dvije mjere o deblokadi, ali su prosvjednici nakon deložacije ponovno zapriječili ulaz u ´Croatia Bus´.

Pročitajte više