Sumnjivo meso za kebab pronađeno i u Hrvatskoj

Foto: 123rf

NOVIH 12 tona goveđeg kebaba distribuiranog prema Sloveniji, Mađarskoj i Hrvatskoj povlači se s tržišta. 

"Povlačimo proizvode od goveđeg kebaba zbog sumnje na prisutnost Escherichia coli i Salmonella,  što može dovesti do želučanih i crijevnih problema, i zbog sumnje na prisutnost ostataka veterinarsko-medicinskih proizvoda", izvijestio je Alebon o povlačenju proizvoda. 

Dakle, distributerska tvrtka potvrdila je da je zaraženo meso uvezeno ne samo u Sloveniju nego i u Mađarsku i Hrvatsku, javlja RTL.

Ministarstvo zdravstva potvrdilo kako je sporno meso pronađeno, ali i uklonjeno iz tri ugostiteljska objekta. Ministarstvo poljoprivrede, kao i Ministarstvo zdravstva, ne želi javno objasniti detalje kako je to moguće.

Sporni kebab i u Hrvatskoj

Radi se o slovensko-njemačkoj tvrtki čiji se zamrznuti doner kebab za restorane brze hrane proizvodi u Poljskoj. Slovenske inspekcije potvrdile su da je sporni proizvod distribuiran 41 ugostiteljskom objektu, a objašnjenje od poljskih vlasti još čekaju.

Hrvatska Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravstva potvrdila je da je sporni kebab koji je došao preko slovenskog tržišta za sada otkriven u tri ugostiteljska objekta u Hrvatskoj, no tvrde da je na vrijeme povučen, piše RTL.

"Tijekom provedenih inspekcijskih nadzora sporni proizvodi nisu zatečeni u prometu jer su ugostiteljski objekti po zaprimanju informacija od slovenskih dobavljača vratili sporan proizvod koji su imali na zalihama", stoji u odgovoru Sanitarne inspekcije.

Pročitajte više