Sumnjivom smrću u Kolumbiji umro srpski mafijaš koji je slao kokain za Europu

Foto: Facebook (na fotografiji Miloš i Vladimir Vidaković)

PRIJE nekoliko dana u Medellínu u Kolumbiji pronađeno je tijelo 30-godišnjeg srpskog mafijaša Vladimira Vidakovića.

Kolumbijski mediji izvijestili su o "sumnjivoj smrti srpskog turista", dok policijski izvor Novosti smatra kako postoje sumnje da je ubijen jakom dozom narkotika. Kolumbijska policija istražuje na koji je način Vidaković umro i trenutno se čekaju rezultati obdukcije, pišu srpske Večernje novosti

Nakon smrti brata okrenuo se dilanju

Vladimir Vidaković je otprije poznat policiji zbog dilanja narkotika, ali i drugih kaznenih djela.  Njegov brat Miloša Vidaković ubijen je 2013. godine u obračunu u noćnom klubu u Budvi.

“Imamo informacije da je Vladimir Vidaković, nakon što mu je brat ubijen, razgranao posao s narkoticima, pa čak i da je vlasnik laboratorija za uzgoj marihuane u Španjolskoj”, navodi policijski izvor i dodaje: “Onda su mu apetiti očigledno porasli. Otišao je u Kolumbiju kako bi, navodno, organizirao transport kokaina za Europu. Taj kanal je funkcionirao nekoliko mjeseci.”

U Medellinu je, valja napomenuti, osnovan Medellinski kartel, na čijem je čelu bio Pablo Escobar, koji je od 1970-ih do početka ’90-ih kontrolirao većinski dio ilegalnog tržišta kokainom u Kolumbiji.

Dokrajčio ga "recept" smrti

Kako pišu Novosti, sumnja se kako je Vidakovića ubila konkurencija i da je primijenjen "recept smrti", kao i na Janoša Šnajdera, ubojice Nenada Opačića koji je bio namamljen, samo kako bi mu bila ubrizgala smrtonosna doza narkotika.

U ovom trenutku, policija još uvijek istražuje okolnosti Vidakovićeve smrti.

Inače, Miloš Vidaković ubijen je u sačekuši 2013. godine kada mu je prišao nepoznati napadač s crnim šeširom na glavi  i ispalio mu tri hica iz pištolja u grudi i pobjegao. Za njegovo ubojstvo na višegodišnje kazne zatvora osuđeni su Miloš Vojnović i Slaviša Novaković, pripadnici kriminalne grupe Miloša Delibašića.

Presuda u prvom suđenju je ukinuta i u tijeku je ponovljeno suđenje.

Pročitajte više