Šumski požar na Lopudu stavljen pod nadzor

ŠUMSKI požar, koji je u utorak oko 15,20 sati izbio na otoku Lopudu, u uvali Šunj, i nošen vjetrom zahvatio površinu oko deset hektara, nešto prije 21 sat stavljen je pod nadzor, izvijestio Državni centar za obavješćivanje.

U gašenje požara uključili su se vatrogasci JVP Dubrovnik sa 40 gasitelja, Interventna postrojba MUP-a sa 18 gasitelja, DVD Lpuda sa 20 gasitelja i DVD Kalamota sa deset gasilaca, uz pomoć plovila Lučke kapetanije, Pomorske policije Dubrovnik i Hotelskog poduzeća Lapad - Lafodija kojima su prevoženi gasitelji iz Bresećina na Lapad.

Od 16,45 sati na požarištu je djelovao i zrakoplov "canadair" a od 16,55 sati i drugi, da bi im se od 19 sati pridružio i "air-traktor".

Zrakoplovi su gasili do 20,40 sati,kad su zbog smanjene vidljivosti napustili požarište.

Do toga vremena i vatra je stavljena pod nadzor. Požar se više ne širi, vjetar je stao, ali i dalje ima aktivne vatre. Stoga će gasitelji nastaviti aktivnosti kroz noć, a upućene su i dodatne snage Civilne zaštite, kao i 36 pripadnika Interventne vatrogasne postrojbe iz Šibenika i Divulja.

Prema dosadašnjim saznanjima nema ozlijeđenih gasitelja ni mještana, a ni materijalne štete na objektima, priopćio je Državni centar za obavješćivanje.

Pročitajte više