Supruga južnoafričkog ministra tajnih službi uhićena zbog krijumčarenja kokaina

SHERYL CWELE, supruga ministra obavještajnih službi Južne Afrike Siyabonga Cwelea, uhićena je danas i izvedena pred visoki sud u gradu Pietermaritzburgu pod optužbom da je bila umiješana u krijumčarenje kokainom u toj zemlji.

50-godišnja Sheryl Cwele optužena je da je stupila u kontakt s dvije ženske osobe, od kojih je jedna bila kurir za prenošenje droge iz Turske u JAR, dok je druga donosila drogu iz Brazila.

Cwele se također sumnjiči da je zajedno s nedavno uhićenim Nigerijcem Frankom Nabolisom organizirala krijumčarenje kokainom u JAR, a njezin se slučaj povezuje i s Južnoafrikankom Tessom Beetge, koja je 2008. godine uhićena u Brazilu sa 9,2 kilograma kokaina sakrivenog u putnom kovčegu.

Južnoafrički su mediji i ranije povezivali Sheryl Cwele i Tessu Beetge, a napisi o njihovoj zajedničkoj umiješanosti u šverc droge objavljivani su od prosinca prošle godine, kada je Cwele privremeno napustila posao direktorice ustanove za zdravlje i javne službe općine Hibiscus Coast.

Cwele se danas vratila na posao, no uhićena je na radnom mjestu i odmah izvedena pred sud koji joj je odredio mjeru pritvora. Njezin suprug, ministar Siyabonga Cwele, lokalnim je medijima izjavio kako ništa nije znao o supruzinoj umiješanosti u krijumčarske poslove.

Pročitajte više