Suprugu HSS-ove vijećnice iz Duge Rese izgorio kamion

SNAŽAN prasak prethodio je požaru koji je buknuo na kamionu marke Mercedes, jutros oko 4.10 sati u Dugoj Resi, u naselju Stara Cesta.

Vozilo, zanimljivo, pripada suprugu Rubinke Mihalić, gradske vijećnice HSS-a u Dugoj Resi, a obitelji Mihalić u gašenju požara ubrzo su se pridružili i vatrogasci.

"Spavaće sobe okrenute sam na drugu ulicu pa nismo čuli eksploziju, no čuli su susjedi koji su nas i probudili", ispričala je Mihalić za Jutarnji list. Njezin suprug Mijo Mihalić, vlasnik je obiteljskog obrta Trans Kop, koji osim izgorjelog kamiona ima još dva takva vozila.

Veza s politikom, konkurencijom ili nešto treće?

"Ne znam ima li to veze s politikom ili možda s konkurencijom u prijevozništvu. Nadam se da će policija otkriti uzroke požara jer se teško to moglo dogoditi samo od sebe", zaključila je Mihalić, koja tijekom svog aktualnog mandata u HSS prešla iz HNS-a.

Policija je započela s očevidom jutros oko 8 sati, a da je najvjerojatnije  podmetnut požar svjedoči i razbijeno staklo na suvozačkim vratima, gdje je požar prvotno i izbio. U njemu je kompletna vozačka kabina uništena, no vatrogasci su ga uspjeli obuzdati prije nego li je uspio zahvatiti rezervoar s gorivom.

Podsjetimo, samo prije tri dana u Dugoj Resi u eksploziji bombe postavljene pod vozilo uništen je jedan kombi, a ovo je već druga takva "slučajnost" u tom mjestu u iznimno kratkom vremenskom periodu.

K.S.
Foto: Mario Pusić/CROPIX

Pročitajte više