Suradnja IN2 i Raiffeisen Consultinga na projektima poslovne inteligencije

TVRTKA IN2, vodeći hrvatski isporučitelj integralnih poslovnih aplikacija, potpisao je s Raiffeisen Consultingom ugovor o suradnji na izradi projekata poslovne inteligencije. Tvrtke će surađivati u izradi rješenja skladištenja podataka (data warehouse), ETL procesa te rudarenja podataka (data mininga) za druge tvrtke.

Ugovor IN2 i Raiffeisen Consultinga sklopljen je na neodređeno vrijeme i nije vezan uz određenu tehnologiju.

Rješenja će Raiffeisen Consultingu i IN2, kao i njihovim klijentima, pomoći u analizama na području marketinga, istraživanja tržišta i konkurencije.

"Potpisivanjem ovog ugovora s Raiffeisen Consultingom otvorili smo mogućnost izvedbe vrlo zahtjevnih projekata iz područja poslovne inteligencije s posebnim naglaskom na područje rudarenja podataka (data mining). Ovo područje poslovne inteligencije naša poduzeća premalo i preslabo koriste usprkos činjenici što ovakvi projekti stvaraju visokovrijedne rezultate i temelje za donošenje poslovnih odluka", izjavio je Davor Sokolović, direktor Programa Business Intelligence IN2.

"Suradnja u ovoj domeni rezultirat će novim vrstama usluga i softverskim rješenjima, koja će obuhvatiti dosadašnja iskustava prikupljena u čitavom nizu odrađenih projekata na polju poslovne inteligencije i sustava za potporu odlučivanju. Zajednički softverski proizvodi koje ćemo razviti bit će inovativna domaća rješenja na hrvatskom tržištu za problematiku mjerenja rezultata, analizu raslojavanja tržišnih segmenata poduzeća, te inteligenciju u marketingu", procijenio je dr.sc. Goran Klepac, jedan od pionira na području rudarenja podataka u Hrvatskoj.  

 

Pročitajte više