Poslovni partner bombaša iz Nashvillea: Bio je simpatičan i profesionalac u poslu

Anthony Quinn Warner, bombaš Screenshot: YouTube

POZNATO je tko je na Božić ujutro izazvao eksploziju u američkom gradu Nashvilleu.

Riječ je o Anthonyju Quinnu Warneru, 63-godišnjaku iz Tennesseeja. Njegovi motivi još nisu poznati, ali policija je potvrdila da je on bombaš i da je u trenutku eksplozije bio na mjestu događaja nakon čega je poginuo. Njegovi ostaci pronađeni su nedaleko od mjesta eksplozije.

Podsjetimo, kamper parkiran u središtu najvećeg grada savezne države Tennessee eksplodirao je u petak u zoru, nedugo nakon što je policija primijetila sumnjivo vozilo i iz njega čula automatiziranu poruku da slijedi eksplozija. Troje ljudi završilo je u bolnici s lakšim ozljedama, a brojna vozila parkirana u blizini su uništena.

Susjed: Interakcija mu je bila samo mahanje preko ograde

U međuvremenu su se pojavili novi detalji o Warneru. Njegov susjed Steve Schmoldt za CNN je ispričao kako je Warner bio pustinjak.

"Dugo je tamo živio i nekako se držao za sebe. Sve po čemu smo ga poznavali bio je nadimak Tony. Većina njegovih interakcija sa susjedima bila je mahanje preko ograde. Bio je slabije građe i imao je dugu, sijedu kosu", rekao je Schmoldt.

Dodao je da je njegova supruga u subotu ujutro pred kućom vidjela pripadnike SWAT-a, paravojne policijske postrojbe. Warner je kamper koji je eksplodirao imao dulje vrijeme, prema Schmoldtovim riječima.

"Ponekad je bio parkiran na prilazu, a ponekad u dvorištu. Posljednjih dana nije ga bilo u ulici."

Poslovni partner: Rekao mi je da ide u mirovinu

Drugi Warnerov poznanik, Steve Fridrich iz tvrtke Fridrich & Clark, rekao je da je Warnera angažirao kao računalnog savjetnika za svoje poslovanje s nekretninama.

Opisao ga je kao "simpatičnu osobu koja nikada nije pokazivala bilo kakvo neprofesionalno ponašanje". Dodao je kako je Warner ranije ovog mjeseca najavio da odlazi u mirovinu.

Objavljena je fotografija kampera prije eksplozije, stajao je tamo četiri sata

Snage sigurnosti ne znaju koji bi bili motivi za postavljanje eksplozije, no objavile su da je ona bila "namjerna".

Tajnovitost slučaja povećava i ono što mu je prethodilo, zvuci pucnjave, a potom računalno generiran ženski glas koji je iz vozila odbrojavao do eksplozije. 

"Evakuirajte se odmah, tu je bomba. Bomba u ovom vozilu će eksplodirati", govorio je ženski glas preko zvučnika. Policija je evakuirala obližnje kuće i zgrade i pozvala pirotehničare, no oni su stigli tek nakon eksplozije.

Kasnije je objavljena fotografija kampera prije eksplozije. Prema tvrdnjama policije, kamper je na mjesto na kojem je eksplodirao stigao četiri sata ranije.

Pročitajte više