Suspendirani policajci kojima je na Korčuli pobjegao diler

POLICIJSKA uprava dubrovačko-neretvanska popodne je na konferenciji za novinare izvijestila je kako je glavni osumnjičenik u jučerašnjoj pucnjavi u Veloj Luci, Jakša Cvitanović, bio uhićen u nedjelju, u ranim jutarnjim satima, ali je tijekom prebacivanja do istražnog suca u Dubrovniku pobjegao policiji.

U policijskom priopćenju, koje je podijeljeno novinarima navodi se kako je "2. srpnja, u 4,40 sati, u dežurstvo Policijske postaje Korčula zaprimljena dojava Doma zdravlja Vela Luka, iz koje proizlazi da su zaprimili anonimnu telefonsku dojavu da se iza hotela Posejdon u Veloj Luci čula pucnjava i da ima ozlijeđenih osoba.

Na mjesto događaja odmah je upućen raspoloživi policijski službenik, a Operativno komunikacijski centar (OKC) PU dubrovačko-neretvanske naložio je postupanje u takvim situacijama.

Izlaskom na mjesto događaja i poduzetim mjerama policijski službenici utvrdili su kako je 2. srpnja oko 4,30 sati došlo do verbalnog sukoba, a potom i fizičkog obračuna u Veloj Luci, Ulica Obala 1, ispred kućnog broja 24/1, između J.C. (1975.) iz i R.C. (1974), obojice iz Vela Luke".

U policijskom priopćenju nadalje se navodi kako je "tijekom sukoba J.C. došao u posjed kratkog vatrenog oružja, iz kojeg je ispalio više hitaca u smjeru R.C., ali ga nije pogodio.

Nakon toga je J.C. šakama i drškom pištolja više puta udario R.C. te mu nanio teške tjelesne ozljede glave, od čega je R.C. ostao ležati na tlu.

J.C. je uhićen i kriminalistički obrađen te je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je počinio kaznena djela teške tjelesne ozljede i dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. Zato je, u dogovoru s istražnim sucem, trebao biti prepraćen u Istražni centar Županijskog suda Dubrovnik", priopćila je policija.

Također navodi kako je "u prebacivanju osumnjičenog J.C. iz Vela Luke prema Policijskoj postaji Korčula, osumnjičeni J.C. oko 18,30 sati iskoristio nepažnju policijskih službenika, te je iskočio iz auta i pobjegao u obližnju šumu. Za J.C. se intenzivno traga".

Na kraju priopćenja PU dubrovačko-neretvanske navodi se i da su "dva policijska službenika Policijske postaje Korčula, koji su prepraćivali osumnjičenog J.C., propustili poduzeti potrebne radnje i mjere radi sprječavanja eventualnog bijega, te su time počinili težu povredu službene dužnosti pa su danas udaljeni iz službe, do donošenja konačne odluke o povredi službene dužnosti".

Dubrovačko-neretvanska policija danas nije navela druge detalje jučerašnjeg događaja na Korčuli.

Index.hr/Hina

Pročitajte više