Stari prijatelji Linić i Šegon uhvaćeni u vrlo živom razgovoru

Foto: Ivan Novosel
 
BIVŠI ministar financija Slavko Linić i njegov bivši pomoćnik u Ministarstvu financija Branko Šegon viđeni su danas u zagrebačkom hotelu International u vrlo živom razgovoru. Tema je zasigurno napretek - od promjena u vrhu SDP-a, odakle je izbačen Linić, pa do poslovanja Šegonovih tvrtki.
 
Mogli bi se podsjetiti i na skoru godišnjicu objave članka na Indexu kojim je otkrivena najveća SDP-ova korupcijska afera koja je nakon ignoriranja premijera i vrha vladajuće stranke dovela do smjene Linića i izbacivanje iz stranke, smjene njegova pomoćnika Šegona te odlaskom Tihomira Kralja iz Porezne uprave. 
  
Količina objavljenih članaka i dokaza bila je dovoljna da se smjeni ova hobotnica, no to još uvijek nije bilo dovoljno da priča dobije konačni epilog kod policije, DORH-a i pravosuđa. 
 
 
Linić javno hvalio Bernardića

Podsjetimo kako je Linić javno pohvalio novog predsjednika SDP Davora Bernardića zaključivši kako treba poduprijeti njegovu politiku kao i da svi u stranci trebaju raditi, i stari i novi. Linić je najavio kako bi mogao biti savjetnik predsjednika SDP-a ali kao nestranačka osoba. 
 
"Bernardić promovira ideju okupljanja, kakva je postojala i u Račanovo vrijeme, i to meni jest prihvatljivo", rekao  je nedavno Linić za jedan dnevni list, koji je objavio kako bi se Linić sasvim sigurno trebao pojaviti u jednom od stranačkih savjeta. Tu bi se, prema najavama, moglo naći mjesta i za još jednog "povratnika", bivšeg predsjednika Ivu Josipovića. 
 
Šegon se, s druge strane, bavi najviše hotelijerstvom na Korčuli, gdje unatoč lošim financijskim pokazateljima uvijek spreman ugostiti svoje prijatelje Linića i Ježića te isprazniti hotelski restorana kako bi mogli nesmetano kartati.
 
 

Ukoliko raspolažete sa zanimljivim informacijama o Slavku Liniću, Branku Šegonu, Kseniji Linić, Ivni Šegon, Tihomiru Kralju, Peri Beljanu, Mirjani Vujičić ili članovima njihovih obitelji, javite se na matija.babic@gmail.com. Dokaze o korupciji koji bi doveli do uhićenja i kaznenog progona navedenih nagrađujemo sa do 100,000 kuna. Zajamčena anonimnost, isplata na crno.

Pročitajte više