Sutra novi prosvjed protiv HDZ-a, evo što trebate znati

Foto: Marko Juric/PIXSELL

Lijevo-liberalna oporba sutra organizira prosvjede u pet gradova diljem Hrvatske, Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Varaždinu. Iz koalicije "Rijeke pravde" poručuju da je razlog prosvjednih akcija "otimanje i uzurpacija hrvatskih institucija od strane HDZ-a" te "korupcija i kriminal".

Prosvjedi pod parolom "Dosta je" počinju u 11 sati, u Zagrebu će biti organizirana prosvjedna šetnja, dok će se u drugim gradovima prosvjednici okupljati na trgovima. U Zagrebu je okupljanje ispred spomenika na Trgu kralja Tomislava, a povorka će se kretati do Europskog trga, gdje će govor držati predsjednik SDP-a Peđa Grbin. Prosvjed će se u Rijeci održati na Trgu 128. brigade HV-a, u Osijeku u Parku kralja Držislava, u Splitu ispred HNK, a u Varaždinu na Kazališnom trgu.

"Želimo poslati jasnu poruku koliko je važno izaći na izbore i pobijediti HDZ"

"U zajedničkoj akciji protiv korupcije i nepravde, građani diljem Hrvatske pripremaju se okupiti na prosvjedima zakazanim za subotu 23. ožujka 2024. u 11 sati. Ovi prosvjedi označavaju jasan stav hrvatskog naroda protiv kriminalnih aktivnosti koje su štetne za društvo.

DOSTA JE! Građani su odlučni u zahtjevu za poštovanjem zakona i integritetom neovisnih institucija. Ovim prosvjedom želimo poslati snažnu poruku da hrvatski građani više neće tolerirati korupciju i nepotizam“, poručuju iz središnjice SDP-a.

Prosvjed je danas komentirala i Sandra Benčić. "Sutra dolazimo na prosvjede jer želimo poslati jasnu poruku koliko je važno izaći na izbore i pobijediti HDZ. Međutim, mi nemamo nikakvu namjeru ići protiv bilo koga, osim protiv HDZ-a. Nemamo namjeru ići za bilo koga, osim za promjenu, za drugačiju Hrvatsku koju želimo vidjeti do 2028.", rekla je.

Pročitajte više