Sutra objavljujemo popis želja za darivanje djece iz domova

Foto: Shutterstock

PRIJE točno deset godina, u prosincu 2011. godine, potaknut popisom skromnih božićnih želja djece iz doma EMAUS iz zagrebačkog Dupca, Index je pokrenuo akciju prikupljanja božićnih poklona za djecu, a nakon toga i za djedove i bake u domovima za starije.

Sutra u podne objavljujemo cijeli ovogodišnji popis želja djece i baka i djedova iz domova diljem Hrvatske. Dotad upalite zvučnike i poslušajte neke od malih želja djece.

Kako je sve počelo?

Prije deset godina, u prosincu 2011., vidjeli smo ovaj popis želja djece iz doma EMAUS iz zagrebačkog Dupca. Napunili smo dva automobila poklonima i odnijeli ih sami u nekoliko domova. No, pitali smo se koliko djece neće dobiti božićne poklone...

Odlučili smo kontaktirati domove i popisati sve želje sve djece iz svih domova. I znali smo da možemo računati na posjetitelje Indexa.

Od tada do danas Index svake godine objavljuje popis želja djece, nakon čega posjetitelji odabiru želju koju će ispuniti i križaju ime na listi, a prije par godina dodali smo i popis želja baka i djedova iz domova za umirovljenike.

Svake godine u akciju se uključuje sve više domova i sve više naših čitatelja.

Pretprošle godine posjetitelji Indexa ispunili su 2500 želja, a prošle 3216 želja i to u samo 190 minuta!

Pratite stranicu Index želja za sve novosti o najvećoj akciji darivanja djece i umirovljenika iz domova, u kojoj su čitatelji Indexa od 2011. godine do danas ispunili više od 10.000 božićnih želja.

Pročitajte više