Sutra presuda Okružnog suda u Negotinu dvojici hrvatskih državljana

Hrvatskim državljanima Robertu Mataniću (28) i Tomislavu Marjanoviću (23), koji su uhićeni u Negotinu u veljači ove godine, kazneno vijeće negotinskog Okružnog suda priopćit će u ponedjeljak 30. svibnja presudu u postupku koji se protiv njih vodi zbog kaznenog djela nelegalnog nošenja vatrenog oružja, municije i eksplozivnih naprava.

Prilikom uhićenja, koje je uslijedilo nakon višesatnih Matanićevih prijetnji da će aktivirati eksploziv u hotelu "Ineks" u Negotinu, kod njih su pronađena dva pištolja, automatska puška, bomba i streljivo.

Kako prenose "Večernje novosti" od nedjelje, Matanić je u petak na glavnoj raspravi izjavio da je oružje kupio u Srbiji na ilegalnom tržištu, dok je bombu i pištolje kupio zbog osobne sigurnosti. Automatsku pušku je, kaže, bio "u obvezi vratiti u Zagreb tamošnjoj policiji, kako bi izbjegao visoku novčanu kaznu, jer je kao posrednik prije sudjelovao u njezinoj kupoprodaji", a nije znao da je za nelegalno nošenje oružja u Srbiji zaprijećena zatvorska kazna. Mislio je, kako prenosi taj list, da će "čak i ako bude otkriven, proći s novčanom kaznom, kao što bi prošao u Hrvatskoj".

Također, Matanić je izjavio da drugooptuženi Marjanović nije imao nikakve veze s oružjem, već da su se njih dvojica našli u blizini Negotina, kako bi Marjanovićevim automobilom nastavili put prema Hrvatskoj.

Za Matanićem je, inače, tjeralicu raspisala i bugarska policija, zbog sumnje da je sudjelovao u nekim plaćenim ubojstvima u toj zemlji.

(Hina) xttag ydgk

Pročitajte više