Sutra prijevremeni izbori za vijeće općine Čeminac

Foto: FAH

U BARANJSKOJ općini Čeminac u nedjelju, 2. listopada, održat će se prijevremeni izbori za novi saziv Općinskog vijeća, što će biti drugi prijevremeni izbori u ovoj općini u dvije godine, nakon prijevremenih izbora za općinskog načelnika, u listopadu 2014. godine.

Vlada je, na sjednici od 06. srpnja, raspustila ovo Općinsko vijeće, temeljem odredbi Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi, nakon što se predstavničko tijelo ove jedinice lokalne samouprave, nije sastalo više od tri mjeseca, što je zakonski uvjet za raspuštanje Vijeća, te imenovala Krunoslava Perišina povjerenikom za obavljanje poslova Općinskog vijeća.

Do krize rada Općinskog vijeća došlo je nakon što je sedam vijećnika HDZ-a podnjelo ostavke na svoje dužnosti, zbog čega je vijeće izgubilo kvorum, a u lokalnom HDSSB-u kao inicijatora krize prozvali su općinskog načelnika Zlatka Pinjuha (HDZ).

Ovo će biti drugi prijevremeni izbori u ovoj općini u dvije godine, nakon prijevremenih izbora za općinskog načelnika, u listopadu 2014. godine, održanih nakon smrti dugogodišnjeg načelnika Damira Rešetara, kada je za načelnika izabran Zlatkko Pinjuh (HDZ).

Na prijevremenim izborima za Općinsko vijeće 2. listopada kandidacijske liste predali su Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje (HDSSB) i Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati (HNS).

Pročitajte više