Sutra promjena vremena. Idući tjedan moguće još jače zahlađenje

Foto: PIXSELL/Patrik Macek

JUTRO je u Hrvatskoj danas vedro, ali je hladno u gotovo cijeloj zemlji. U Gospiću je zabilježeno -8 stupnjeva. Prema prognozi meteorologinje N1 televizije Tee Blažević, kroz dan će ipak biti nešto toplije i sunčano. Moglo bi eventualno doći do promjenjive naoblake.

Oborina ne bi trebalo biti, a tek u noći na četvrtak može pasti prolazno malo kiše većinom na otvorenom moru i otocima u Dalmaciji. Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni, u drugom dijelu dana i sjeverozapadni. Najviša temperatura zraka od 6 do 11 u kopnenim krajevima te od 11 do 14 stupnjeva Celzijusovih na Jadranu, piše DHMZ.

Jače zahlađenje idući tjedan?

Blažević kaže da bi sutra stiglo promjenjivo vrijeme. Malo kiše moglo bi biti u dijelu unutrašnjosti, čak i susnježice. Slaba kiša moguća je i na srednjem i južnom dijelu Jadrana. 

Što se petka tiče, bit će većinom suh duž Jadrana i dijelom sunčan, ali u unutrašnjosti prema kraju dana može doći do slabih oborina. Za vikend se očekuju oborine, prije svega u gorju. Nešto kiše moglo bi pasti i na sjevernom Jadranu, posebno prema večeri. Na moru će puhati jaka bura i sjeverac.

U ovim trenucima prognostički materijali ukazuju na mogućnost jačeg zahladnjenja u idućem tjednu, kojeg će pratiti snijeg, no situacija je još podložna promjeni, zaključuje meteorologinja Blažević.

Pročitajte više