Sutra u gorju moguć snijeg, na kopnu u nedjelju pad temperature za 10 stupnjeva

Foto: FA Bobo, Pixsell

Danas će još biti toplo, ali sutra slijedi pad temperature, a u gorju je moguć i snijeg.

Za danas, Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) najavljuje promjenljivo oblačno vrijeme, koje će biti popraćeno sunčanim razdobljima. Sunčanih intervala bit će duljih i češćih na obalnom području, posebno na Jadranu.

U unutrašnjosti zemlje očekuje se lokalno malo kiše, dok se na dalmatinskoj obali ne isključuje ni mogućnost lokalnih pljuskova.

Što se tiče vjetra, većinom će biti slab, s povremenim umjerenim sjeverozapadnim i sjeveroistočnim udarima. Jutarnje sate na Jadranu obilježit će bura, koja će podno Velebita biti jaka, a na pojedinim mjestima čak i olujna. Tijekom dana, očekuje se smirivanje bure i prelazak na sjeverozapadnjak i jugozapadnjak.

Temperature zraka kretat će se u ugodnom rasponu, s najvišim dnevnim vrijednostima između 15 i 20°C.

Sutra moguć snijeg

Sutrašnji dan započet će većinom sunčanim vremenom.

Kako dan bude odmicao, očekuje se postupan porast naoblake, koji će kulminirati navečer kada je u nekim područjima, uglavnom na zapadu, moguća kiša.

U višem gorju je moguć snijeg.

Vjetar će tijekom dana biti slab do umjeren jugozapadni, povremeno jačajući na udare. Navečer se na sjeveru očekuje promjena, s vjetrom koji okreće na sjeverni smjer. Na Jadranu će prevladavati slabo do umjereno jugo, koje će se krajem dana na sjevernom Jadranu pojačati, okrećući se na jugozapadnjak.

Temperaturne prilike ostaju ugodne, s najnižim jutarnjim temperaturama koje se kreću od 2 do 7°C u unutrašnjosti, dok će na Jadranu biti toplije, s temperaturama između 7 i 12°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se u rasponu od 17 do 22°C.

U nedjelju pad temperature

Nedjelja će biti promjenljivo oblačna s intervalima sunčanog vremena. Povremeno će pasti malo kiše u unutrašnjosti, snijeg u višem gorju, na južnom i dijelu srednjeg Jadrana također se može očekivati kiša. Vjetar će se promijeniti u sjeverozapadnjak i sjeverac, dok će na Jadranu biti prolazno jugozapadnjak, zatim sjeverozapadnjak. Temperatura će biti dosta niža u odnosu na subotu, posebice u unutrašnjosti.

Ponedjeljak obećava pretežno sunčano vrijeme, osobito na Jadranu. U unutrašnjosti postoji mogućnost lokalnih pljuskova, a jutarnje sate može obilježiti lokalna magla. Na Jadranu će zapuhati bura, koja će prema kraju dana ustupiti mjesto jugu. Nakon hladnije nedjelje, ponedjeljak donosi stabilnije i sunčanije vrijeme, iako će temperatura ostati umjerena.

Pročitajte više