Sv. Ivan Žabno: Nadvožnjak za Dan državnosti i Dan općine

UZ DAN državnosti i Dan općine Sveti Ivan Žabno danas je u selu Hrsovu svečano pušten u promet novoizgrađeni nadvožnjak nad željezničkom prugom Križevci-Bjelovar vrijedan oko 4,5 milijuna kuna, koji su u nazočnosti mještana i gostiju predali na uporabu koprivničko-križevački župan Josip Friščić i načelnik općine Sveti Ivan Žabno Vlado Oguman.

Izgradnju je financirala županijska Uprava za ceste uz pomoć Hrvatskih cesta otplatom na dvije godine izvođaču radova križevačkom građevnom poduzeću "Radniku".

Općina Sveti Ivan Žabno u Koprivničko-križevačkoj županiji u proteklih je deset godina opravdala svoje postojanje, posebno u komunalnoj izgradnji, rečeno je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća i Poglavarstva. Načelnik Oguman podsjetio je na postivanje maloga gospodarstva i poduzetništva zajmovima od osam milijuna kuna uz pomoć Ministarstva obrta, malog i srednjeg poduzetništva.

Najavio je da će sljedeće godine početi gradnja magistralnog vodovoda, te da će to najveće kapitalno ulaganje Svetom Ivanu Žabnu preko Križevaca omogućiti opskrbu pitkom vodom iz vodocrpilišta podno planine Kalnika.

Pročitajte više