Sv. Križ Začretje postaje veličanstveni raj za shopping

OUTLET centri u Hrvatskoj još nisu popularizirani, ali sljedeće bi ljeto mogla biti prekretnica, i to na autocesti prema Varaždinu. Tvrtka Dayland group ulaže u prvi outlet centar u Hrvatskoj čija investicijska vrijednost iznosi 50 milijuna eura, a gradnja je već započela.

Dayland group je tvrtka koja je osnovana radi izgradnje desetak trgovačkih centara u zemljama srednje i istočne Europe do 2015. godine. Projekt je predstavljen jučer, a u konačnici bi trebao na 120.000 četvornih metara zemljišta imati 122 prodajna prostora, wellness, dječje igraonice, te brojne ugostiteljske i zabavne sadržaje.

Roses fashion outlet center, naziv je novog centra, a njegova arhitektura nije još viđena u Hrvatskoj, naime, umjesto klasične višekatnice, izgraditi će se pravi mali gradić čije će fasade biti identične onima u Zagorju. Nastojati će se ispuniti želja investitora, a to je održavanje kulturnih priredaba, koncerata i ostalih manifestacija na brojnim trgovima, igralištima i parkovima.

Popularnost outlet centara krije se u tome što nude robu poznatih robnih marki po tvorničkim cijenama, a prostor su već zakupile tvrtke kao Champion, Nike, Nordica, Sisley, Timberland, Replay, Wrangler, Armani, Versace, Cavalli i mnogi drugi. Razlika u cijenama je 30 do 70 posto i iz tog razloga takvi centri ne smiju biti smješteni u gradovima koji nude istu robu.

Iako je ovo novost u Hrvatskoj, nedavno je u medijima bila najavljena gradnja još jednog outlet centra izraelske kompanije Prigan Holdings koji bi se trebao nalaziti uz autocestu Zagreb - Varaždin.

V.M.

Pročitajte više