SV. URBAN: POČELI DANI MEĐIMURSKIH VINA - URBANOVO 2004.

Društvo vinogradara i vinara Međimurja "Hortus Croatiae" organiziralo je Dane međimurskih vina Urbanovo 2004. u Svetom Urbanu, jedinom hrvatskom naselju koje nosi ime zaštitnika vinara i vinogradara.

U sklopu priredbe održan je okrugli stol o vinu Sauvignonu, a najpoznatiji međimurski vinari i vinogradari govorili su o teškoćama u toj djelatnosti.

"Prioritet nam je popularizirati vinsku cestu Međimurja, u što su se dosad uključili Županija i Turistička zajednica Međimurske županije, no očito još mnogo moramo učiniti na promidžbi vinske ceste kao jednog od temelja turističke ponude Međimurja. Također je potrebno uvesti marku vina kojom će međimurski vinogradari i vinari biti prepoznatljivi", rekao je predsjednik "Hortus Croatiae" Dejan Jambrović.

Član te udruge i poznati međimurski vinar Rajko Cmrečnjak istaknuo je da se Sauvignon u Međimurju sve više proizvodi zato što je prepoznatljiva mirisa i okusa, te da Međimurska županija u nas proizvodi najviše toga kvalitetnog vina s geografskim porijeklom.

Nakon okruglog stola održana je degustacija tog vina i njegovo tzv. sljubljivanje s međimurskim jelima.

Za sve građane organizirani su i Dani otvorenih podruma, a podrume je obišlo stotinjak gostiju i uzvanika te mještana.

Proslava Urbanova nastavlja se sutra svetom misom u kapeli sv. Urbana u Svetom Urbanu, te kulturno-umjetničkim programom i prigodnim govorima gostiju, a organizirana je i pučka veselica.



(Hina) xvhač ysp

Pročitajte više