Sve ceste u Zagrebu prohodne

SVE ceste u Zagrebu su prohodne, a od jutros ZET-ovi tramvaji i autobusi voze na svim linijama, osim autobusa prema Ježevu i Kupincu, istaknuto je danas na konferenciji za novinare Operativnog stožera Zimske službe grada Zagreba.

Sve 172 raspoložive ekipe Zimske službe od noćas u 1,30 sati su izašle na zagrebačke ulice, ralilo se i posipavalo i ceste su dovedene u vozno stanje po zimskim uvjetima, izvijestio je voditelj Operativnog stožera Stipan Matoš.

Problema je bilo na brdskim i prigradskim cestama, no sada su sve prohodne, rekao je Matoš, te napomenuo da je sve u redu i na Sljemenskoj cesti, gdje rade tri do četiri ekipe zimske službe.

Dodao je da su ralice i sada na cestama i da su glavni prioriteti čišćenja prilazi bolnicama i osiguranje funkcioniranja javnog gradskog prijevoza.

"Sve što u gradu ne štima, mi smo krivi", rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, obraćajući se nazočnim predstavnicima gradskih službi, koje su dio Operativnog stožera Zimske službe: Zagrebačke ceste, ZET, Čistoća, Zagreb Parking i Zrinjevac.

Napomenuo je da koordinacija među njima mora biti savršena jer su građani navikli na visoki standard koji sada treba održati, a to, dodao je, nije lako.

Bandić je pozvao građane da očiste ispred svojih ulaza i poslovnih prostora, što im je obveza po Odluci o komunalnom redu, a tako pomažu i gradskim službama.

Iz Zagrebparkinga ističu da se parkirališna mjesta čiste s deset ralica i s "paukom posipaćem", ali i napominju da na neočišćenim parkirališnim mjestima neće biti naplaćeno parkiranje.

Iz PU zagrebačke su podsjetili vozače da moraju imati propisanu zimsku opremu i očišćena vozila.

Pročitajte više