Sve pruge prohodne, ali ima kašnjenja putničkih vlakova

SVE PRUGE, unatoč snježnim padalinama i niskim temperaturama i dalje su prohodne, a promet se odvija uz povremena kašnjenja putničkih vlakova, priopćile su Hrvatske željeznice.

U prigradskom prijevozu grada Zagreba jutros od 5 do 8 sati nije bilo poremećaja, sve elektormotorne garniture bile su u prometu, a vlakovi voze po voznom redu s povremenim kašnjenjima do 10 minuta, a jedan je vlak kasnio 25 minuta.

U unutarnjem daljinskom prometu vlakovi voze redovito s povremenim večim kašnjenjima na pojedinim područjima.

Na osječkom i vinkovačkom području vlakovi voze redovito.

Na varaždinskom području prvi jutarnji vlak prema Jalžabetu bio je otkazan jer se nije mogao probiti kroz snježni nanos. Prošao je tek drugi putnički vlak nakon što mu je put probio jedan teretni. Vlak iz Kotoribe u dolasku u Zagreb kasnio je 25 minuta.

Noćni vlak iz Zagreba za Split kasni jutros oko 130 minuta, a iz Splita će u Zagreb doći sa zakašnjenjem od 140 minuta zbog problema sa skretnicma u kolodvoru Perušić.

Prvi jutarnji vlak iz Ogulina za Zagreb kasnio je oko 70 minuta a kasniji vlakovi bili su redovni.

Velikih poteškoća bilo je jutros i na sisačkom području gdje su se u kolodvoru Sunja pokvarile dvije elektromotorne garniture pa je prvi jutranji vlak iz Siska otkazan a putnici su prvezeni kasnijim vlakovima tako da su došli u Zagreb  sa dva sata zakašnjenja.

Vlakovi u međunarodnom prometu noćas su na pogranične kolodvore dolazili sa zakašnjenjem od oko  60 minuta.

Sve dežurne ekipe i dalje su na terenu, čiste snijeg s perona, kolosijeka i skretnica, a dežurne su i sve radionice za popravak vučnih vozila, kako bi se eventualni kvarovi koji nastaju zbog snijega i niskih temperatura što prije otklonili.

Podsjećamo sve one koji za praznike žele putovati iz Zagreba prema Splitu i obrnuto da to mogu učiniti dnevnim nagibnim vlakovima te noćnim vlakom koji u svom sastavu ima vagone za spavanje i vagone za prijevoz automobila i tako izbjeći rizik putovanja cestom kroz Liku.

HŽ, zahvaljuje putnicima na razumijevanju i na strpljivosti, stoji u priopćenju.

Pročitajte više