Sve teža situacija s koronom na Baliju, bolnicama ponestaje kisika

NA INDONEZIJSKOM otoku Baliju raste broj zaraženih i ponestaje kisika za pacijente s covidom-19, rekao je voditelj zdravstvene službe te zemlje.

Bali, poznat po turističkim plažama i hramovima, glavni otok Java i još 15 regija pod strogim su mjerama zaštite od koronavirusa, koje bi se trebale ukinuti ove nedjelje. Vlasti trenutno raspravljaju o mogućnosti produljivanja mjera, piše Reuters.

"Pacijentima je trebalo 113.3 tona kisika, dok su bolnice imale samo 40.5 tona"

"Nedostaje nam kisika od 14. srpnja i svakim danom postaje sve više kritično zbog rasta broja zaraženih. Na Baliju imamo krizu s kisikom", rekao je Ketut Suarjaya, čelnik zdravstvene službe Balija.

Prema službenim podacima, Indonezija, četvrta najmnogoljudnija zemlja na svijetu, do sada je zabilježila više od 3 milijuna infekcija i 80.598 smrtnih slučajeva, a širenje pandemije zbog delta varijante ne pokazuje znakove usporavanja.

Suarjaya je rekao da je pacijentima u četvrtak trebalo 113.3 tona kisika, dok su bolnice imale samo 40.5 tona. I na Javi je zabilježena nestašica kisika te su vlasti počele uvoziti kisik iz zemalja poput Sjedinjenih Država i Kine.

Pročitajte više