Svečano otvoren multiplex "CineStar Zagreb"

MULTIPLEX kinocentar "CineStar Zagreb" s 13 kino dvorana ukupnog kapaciteta od 2940 sjedala, svečano je večeras otvoren u okviru novog trgovačko-poslovnog Branimir Centra u Zagrebu.

Kinocentar zauzima 9540 četvornih metara raspoređenih na šest katova multifunkcionalnog centra Branimir, koji sadrži urede, trgovine, ugostiteljske objekte, hotel i podzemnu garažu i koji je također otvoren večeras.

Filmovi će se, kako su najavili moderatori večerašnjeg programa glumci Lucija Šerbedžija i Relja Bašić, svakoga dana prikazivati od 14 do 02 sata. Prikazivat će se 15 do 20 filmova dnevno, a bit će i jutarnjih projekcija vikendom.

U informativnom materijalu podijeljenom novinarima navodi se da je u "CineStar Zagrebu" otvoreno 50 radnih mjesta. Kaže se da je to prvi multiplex u Hrvatskoj, opremljen najsuvremenijom tehnikom koja, među ostalim, omogućava istovremeni prijenos u svim dvoranama.

Ističe se da je posebna pažnja posvećena je invalidima. Oni će imati rezervirani prostor u dvorani, olakšan pristup, te posebni lift i toalet.

Novost su sjedala za parove tzv. "love chairs", koja čine dvadeset posto od ukupnog kapaciteta svake dvorane.

Najveća je dvorana broj jedanaest s ukupno 477 sjedala, dok je najmanja dvorana broj šest sa ukupno 107 sjedala plus jednim sjedalom za invalidnu osobu.

Ulaznice za kina prodavat će se na sedam blagajni, a na monitorima se prati broj raspoloživih mjesta u dvorani za svaku predstavu.

Vlasnici novog kino-kompleksa su Blitz grupa u vlasništvu Hrvoja Krstulovića, te njemačka tvrtka CineStar grupa, osnovana 1948., koja posjeduje 96 takvih multipleksa s ukupno 3700 zaposlenih.

Pročitajte više