SVEČANO URUČENI HRVATSKI POKLONI ALEKSANDRIJSKOJ KNJIŽNICI

Poklone predsjednika RH, Ministarstva kulture te Nacionalne i sveučilišne knjižnice Aleksandrijskoj knjižnici na prigodnoj je svečanosti održanoj u ponedjeljak uručio hrvatski veleposlanik dr. Ivica Tomić.

Uprava Aleksandrijske knjižnice organizirala je svečanu ceremoniju na kojoj su brojne zemlje prezentirale darove svojih zemalja Aleksandrijskoj knjižnici. Veleposlanik Tomić održao je kraći govor u kojem je istaknuo tradicionalno dobre političke i kulturne odnose između Hrvatske i Egipta te je predstavio poklone predsjednika RH, sliku Ivana Rabuzina s monografijom o hrvatskom naivnom slikarstvu; Ministarstva kulture, skulpturu akademskog kipara Dušana Džamonje s njegovom monografijom, te donaciju knjiga Nacionalne i sveučilišne knjižnice iz Zagreba.

Voditelj ceremonije veleposlanik Khalifa zahvalio se u ime Aleksandrijske knjižnice Republici Hrvatskoj na poklonima te je izrazio nadu da će se kulturno znanstvena suradnja između dviju zemalja i dalje uspješno razvijati.

Nakon svečanosti veleposlanik dr. Tomić održao je konferenciju za tisak na kojoj je govorio o planovima kulturno znanstvene suradnje između Hrvatske i Egipta te posebno o suradnji nacionalne i sveučilišne knjižnice i Aleksandrijske knjižnice.

Pročitajte više