Svećenik tvrdi da je dječak krao novac

GLASNOGOVORNICA PU šibensko-kninske Rosanda Truta izjavila je danas da je policija obavila obavijesni razgovor sa svim akterima incidenta u župnoj crkvi sv. Nikole, u šibenskom naselju Mandalina, i da nije utvrdila dokaze koji bi upućivali na to da je svećenik nanio tjelesne ozljede dječaku.

Po njezinim riječima, svećenik je policiji rekao da je dječaka, nakon što ga je uhvatio da krade novac, čvrsto zgrabio ne dopuštajući mu da pobjegne dok ne dođe policija ili roditelji.

Policijska uprava će, u dogovoru s državnim odvjetništvom u Šibeniku, svoje pismeno izvješće uputiti državnom odvjetniku za mladež koji će ocijeniti i ispitati je li počinjeno kazneno djelo, dodala je.

Policijska uprava šibensko-kninska priopćila je danas da im je Željko Aras iz Mandaline u Šibeniku 5. svibnja ujutro prijavio da je župnik crkve sv. Nikole don Josip Boko udario njegova desetogodišnjeg sina u crkvi, optužujući ga da je ukrao ključeve crkve.

Nedugo nakon te prijave, policija je, kako stoji u priopćenju, zaprimila telefonsku dojavu 58-godišnjeg svećenika Josipa Boke da je desetogodišnjeg dječaka zatekao u krađi novca u crkvi te da ga je pokušao zadržati, ali da mu se on istrgnuo iz ruku i pobjegao.

Liječnik u šibenskoj Općoj bolnici Vladimir Lučev, koji je dječaka pregledao, potvrdio je da su na njegovu vratu vidljivi otisci prstiju i da ima nekoliko masnica po tijelu.

Željko Aras, dječakov otac, izjavio je danas kako ostaje pri svojoj tvrdnji da je svećenik napao i ozlijedio njegova sina.

"Bilo što da je dječak napravio, nije ga smio napadati, nego je morao pozvati nas, roditelje", rekao je Željko Aras.

Pročitajte više