Profesor suspendiran zbog homofobnih izjava kaže: "Abortus je znak moralno osakaćenog društva"

Foto: Dino Stanin/Pixsell

ZADARSKI sveučilišni profesor Ivan Poljaković održao je krajem prošlog tjedna predavanje pod nazivom - "Pobačaj - znak dekadentnog društva." Poljaković je poznat po izjavama da je homoseksualnost bolest te da je poklič "Za dom spremni" stari hrvatski pozdrav koji ni na koji način nije sporan, piše Zadarski list čiji su novinari pratili predavanje. Zbog izjave da su homoseksualci bolesni bio je i suspendiran.

Poljaković je rođen u Subotici 1956. godine i voditelj je Centra za strane jezike na zadarskom Sveučilištu. Oženjen je i otac jednog djeteta. Povratnik je iz Novog Zelanda, odakle se vratio 2006. godine. Profesor je engleskog, njemačkog i španjolskog jezika, a završio je i Studij za vjeroučitelja na Novom Zelandu. Tamo je bio i direktor Hrvatske katoličke škole. Sa Željkom Markić održavao je tribine protiv pobačaja i istupao je u ime Markićkine udruge "U ime obitelji", te bio koordinator HRAST-a.

"Danas je tužan dan za Hrvatsku i za sve Hrvate jer je Ustavni sud donio odluku koju obrazlažu činjenicom da je još Zakon o pobačaju donesen 1978. godine u skladu s Ustavom današnje RH, iako je taj Zakon donesen u vrijeme komunističkog režima bivše države. Naši oponenti govore kako svi mi, protivnici pobačaja želimo društvo vratiti u neka mračna vremena. No, to nije tako, upravo je suprotno", rekao je Poljaković, prenosi Zadarski list.

"I Hitler je u vrijeme Drugog svjetskog rata ubio 1,5 milijuna djece i onda nam kažu da naše društvo želimo vratiti u mračno doba. Tu su i marksisti , koji izvrću stvarnost i povijesne činjenice, a neki od njih i danas predaju na fakultetima. Pobačaj je ubojstvo, a sve zlo počinje nakon seksualne revolucije kada na scenu stupa - kontracepcija. No, iako sam vjernik i cijeloga sam života u Crkvi, kao instituciju je moram kritizirati, jer u mojih 60 godina života nikada nisam čuo niti jednog svećenika da je s oltara rekao bilo što protiv kontracepcije. I iako vjera nema veze s ovim jer je jednostavno i znanstveno dokazano da život počinje začećem, u ovom je slučaju Crkva zakazala i moram je kritizirati", komentirao je Poljaković koji je lažno ustvrdio da u Nizozemskoj i nekim drugim europskim zemljama i danas postoji legalizirano ubojstvo djeteta do 12 godina zbog, kako je rekao, bolesti ili "ako vam se ne sviđa".

Kondom je usporedio s padobranom

Poljaković tvrdi da je sigurnost kondoma 75 posto: "Tko bi normalan skočio padobranom, ako bi znao da je vjerojatnost da će sigurno doskočiti - 75 posto."

"Da ne govorimo dalje o različitim problemima kontracepcije. Dakle, ako su primjerice, mladi ljudi zajedno samo zbog užitka onda imate abortus. Ne možete biti protiv abortusa, a za - kontracepciju. U vrijeme kada sam se ja rodio nije bilo razvoda, nije bilo abortusa... Zašto? Zato jer nije bilo kontracepcije. Širenje abortusa i sve veći broj pobačaja je znak dekadentnog društva, moralno osakaćenog", rekao je Poljaković.
 

Pročitajte više