Švicarci zabranili Facebook u vladinim uredima



ŠEST ministarstava švicarske vlade od sljedećeg će tjedna zabraniti pristup Facebooku iz svojih ureda. Isto će učiniti u ured premijera. Na odluku se odlučilo nakon sastanka čelnika vlade.

Istraživanje Ureda za informatiku i telekomunikacije, ureda podređenog ministarstvu financija, pokazalo je ove godine kako je Facebook druga najposjećenija internet stranica kod zaposlenika savezne vlade.

Apel nije pomogao

Vlada je u svibnju poslala apel na zaposlenike da pokažu umjerenost pri privatnom korištenju interneta tijekom radnog vremena. No, apel nije pomogao pri smanjivanju vremena koje su zaposlenici tijekom radnog vremena provodili na internetu.

Facebook je i dalje jedna od najposjećenijih stranica kod zaposlenika vlade. Osim toga, i nakon apela je porasla količina podataka koje su zaposlenici skidali u privatne svrhe, pa se može reći kako lijep način ije pomogao pri rješavanju problema.

Ministarstvo vanjskih poslova ostavlja Facebook

Ministarstvima je preporučeno ukinuti pristup Facebooku. Sva ministarstva, osim ministarstva vanjskih poslova, odlučila su prihvatiti prijedlog i od 15. rujna zapriječiti pristup Facebooku.

Budući da se Facebook ponekad koristi i u službene svrhe, zaposlenici će mu moći pristupiti, ali uz odobrenje nadređenih.

Pročitajte više