Švicarska Hrvatskoj isporučila opasnog narkobosa, pogledajte snimku

Screenshot: YouTube/MUP

ŠVICARSKA je Hrvatskoj izručila narkobosa Michaela Dokovicha koji je rođen u Crnoj Gori pod imenom Iljmija Frljučkić, koji je operacijama, kako se ranije pisalo, upravljao iz svoje kuće u Zagrebu.

"Tijekom današnjeg dana uspješno je proveden transfer osuđenika na zatvorsku kaznu od 40 godina, kao i izručenje osumnjičenika iz akcije Familia", objavila je policija u današnjem priopćenju.

Objavili su i fotografije.

"Danas su policijski službenici Ravnateljstva policije iz Švicarske u Hrvatsku proveli izručenje državljanina Crne Gore (1959.), a zbog provođenja kaznenog postupka za počinjeno kazneno djelo u sastavu zločinačkog udruženja u svezi neovlaštene proizvodnje i prometa drogama (Predstavljeni rezultati kriminalističkog istraživanja kodnog naziva „FAMILIA“). Osoba je predana u Zatvor u Zagrebu. Dvojica supočinitelja, državljanin Češke (1972.) i državljanina Hrvatske (1983.), izručeni su ranije tijekom listopada i studenog", stoji u priopćenju policije.

U Hrvatskoj će mu se suditi kao vođi skupine švercera uhićenih u akciji poznatoj pod imenom Familia. Uhićen je u svibnju u Baselu nakon što je iz Urugvaja pokušao prošvercati 600 kila kokaina.

Pročitajte više