Svima banane, a samo ministru Milinoviću "cvijetaju ruže" u reformi zdravstva

"SVE JE super i sve je za pet, kad si liječnik koji voli ministra Milinovića", tako bi se moglo opisati današnje predavanje o prvim rezultatima zdravstvene reforme u Rijeci na kojem je glavu riječ vodio ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović zaključivši kako je zdravstveni sustav - konsolidiran.

Kako smo dosada mogli bez Milinovića?

"Dugovi u zdravstvu smanjuju se iz mjeseca u mjesec", rekao je Milinović dodajući kako iz reforme proizlaze novi prihodi za sustav. Riječ je naravno o participacijama koji iznose 22,7 milijuna kuna na godinu kao i dopunsko zdravstveno osiguranje od 779,5 milijuna kuna na godinu.

"Rok plaćanja za lijekove na recepte smanjen je s 300 na 174 dana, a provedenim natječajem za posebno skupe lijekove ušteđeno je 45 milijuna kuna", naglasio je danas zadovoljno ministar Milinović pohvalivši se kako su i ukupni troškovi za lijekove racionalizirani za oko 410 milijuna kuna. Ministar zdravstva također nije zaboravio reći kako je nedavno provedenom kontrolom bolovanja smanjena i stopa bolovanja za 21 posto.

Od bolovanja uštedio 500 milijuna kuna

"Na taj način uštedjeli smo oko 500 milijuna kuna, a prekinuto je 1365 medicinski neopravdanih bolovanja", završio je Milinović.

M.M.
Foto: Vjekoslav Skledar (Cropix)

Pročitajte više