Časne sestre: "Smijali su se i propovijedali o Bogu nakon što su zaklali francuskog svećenika"

Foto: FAH

DVIJE časne sestre, koje su se nalazile u francuskoj crkvi u Normandiji kada su dvojica terorista izvela napad u utorak, ispričale su za francuske medije kako su se stravični događaji odvijali.

Kazale su kako se jedan od ISIS-ovih krvnika zadovoljno smiješio nakon što je prerezao grkljan svećeniku Jacquesu Hamelu te kako je nakon toga započeo teološku debatu.

Podsjetimo, dvojica 19-godišnjih napadača - Abdel Malik Petitjean i Adel Kermiche - ubijeni su od strane francuskih sigurnosnih snaga u pokušaju bijega s mjesta zločina.

Časne sestre Huguette Peron i Helene Decaux, obje u ranim 80-im godinama, dale su intervju za katolički časopis La Vie. Sestra Huguette je rekla da su oba mladića bila očito nervozna i agresivna, no kako je jedan bio zadovoljan zbog ubojstva svećenika.

Nakon klanja - religijska debata

"Drugi ubojica mi se nasmiješio. Nije to bio pobjedonosni smiješak, već osmijeh nekoga tko je sretan", kazala je.

Nakon klanja, teroristi su započeli religijsku debatu s prisutnima. Jedan od njih je sestru Helenu upitao jel upoznata s Kur'anom.

"Odgovorila sam da jesam, da ga poštujem poput Biblije, i da sam pročitala više sura (sura je jedno od 114 poglavlja Kur'ana; variraju u dužini od nekoliko stranica do nekoliko riječi; svaka sadrži jednu ili više objava koju je Muhamed dobio od Boga). Osobito su me se dojmile one o miru", odgovorila mu je.

Jedan od napadača navodno je bio dirnut njezinim odgovorom.

"Napadi će se nastaviti"

"Mir, tako je, to je ono što želimo. Kada budete razgovarali s medijima, recite vlastima da ćemo nastaviti s napadima sve dok padaju bombe na Siriju. Recite im da će se napadi nastavljati svakog dana. Kada vi prestanete, mi ćemo prestati", poručio joj je jedan od dvojice ISIS-ovaca.

Podsjetimo, Francuska je dio antiterorističke koalicije koju vodi SAD, a koja napada ISIS putem bombardiranja u Siriji i Iraku.

Pročitajte više