Svjedoci požara u ruskom šoping centru: "Lagali su da unutra nema djece, mogli smo ih spasiti"

Screenshot: YouTube
 
SVJEDOCI stravičnog požara u ruskom šoping centru, u kojem je poginulo najmanje 64 ljudi, izjavili su za medije da protupožarni alarm nije radio i da im nitko od osoblja nije pomogao tijekom incidenta.
 
>>VIDEO Požar progutao šoping centar u Rusiji, najmanje 64 mrtvih, većina žrtava su djeca
 
>>Objavljene stravične poruke djece poginule u požaru u Rusiji: "Tetice, reci cijeloj obitelji da ih volim"
 
 
"Lagali su nam, mogli su spasiti djecu!"
 
Prema posljednjim informacijama, požar je buknuo na gornjem katu zgrade s kino dvoranom u kojoj su se tada nalazile većinom obitelji s djecom. Strahuje se da je poginulo čak 41 dijete.
 
Jedna svjedokinja izjavila je za RT: "Vidjela sam mlade muškarce dok su izvlačili djecu van. Moj dečko je bio u šoku. Pokušali su ući u kinodvoranu, ali zaposlenici centra rekli su im da unutra nema djece. Ispostavilo se da je bilo djece unutra. Lagali su nam, mogli su spasiti djecu!"
 
"Nije bilo alarma, zaštitara, ni osoblja"
 
Anna Zarečneva također se nalazila u kino dvorani na gornjem katu kada je buknuo požar. Gledala je film sa suprugom i sinom, kada je u dvoranu utrčao muškarac koji je vikao zbog požara:
 
"Nismo čuli alarm, čak nisu ni upalili svjetla. Tek sada shvaćam da nam je to mogao biti zadnji film u životu."
 
Zarečneva je također izjavila da je njen suprug ostao na katu i pomogao u organizaciji evakuacije, jer "nigdje nije bilo zaštitara ni osoblja trgovačkog centra".
 
"Dijete je upalilo upaljač u sobi s trampolinom"
 
Zamjenik guvernera regije Kemerovo Vladimir Černov izjavio je da je požar buknuo u prostoriji za djecu s trampolinom: "Prema prvim izvješćima, sumnja se da je dijete zapalilo upaljač, a vatra je zahvatila gumeni materijal u sobi s trampolinom."
 
Istraga uzroka požara još je u tijeku. Vlasti su objavile da su uhitile četiri osobe zaposlene u trgovačkom centru, a ispitat će i vlasnika centra.
 

 

Pročitajte više