Čabraja s masnicom došao na sud. Ne sjeća se tko je njega teško ranio i ubio boksača

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

U Splitu je jučer nastavljeno ponovljeno suđenje za teško ubojstvo boksača Marija Boljata, zvanog Pajkić, te pokušaj ubojstva Joze Čabraje u Kaštel Kambelovcu 14. lipnja 2020. godine, piše Dalmatinski portal. Svjedočio je Čabraja. Ponovio je kako se ne sjeća što se dogodilo kobne večeri. Kazao je kako se ne osjeća žrtvom i da nije zainteresiran za progon optuženika.

"Bio sam pod utjecajem lijekova. Kazao sam ono što sam čuo od policijskih inspektora koji su bili kraj mene. Ne znam što sam govorio. Da su mi kazali da je tu bio Zoran Milanović, ja bih to ponovio. Nisam vidio kada je Boljat upucan, nisam vidio ni da ga netko tuče jer sam bio u nesvijesti. Ne želim optuživati nevine ljude za ovo što se dogodilo", ispričao je Čabraja još tijekom prvog suđenja. 

Pucnjava se dogodila pored veslačkog kluba. Na dogovoreni obračun došli su Boljat i Čabraja s jedne strane, a s druge Jakov Šimić, braća Mate i Josip Šuker, Ivan Radović, Toni Vitaljić i Tomislav Šoljić. Šoljić je na prvom suđenju nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora, dok je Šimić dobio 10 godina. 

Svjedočila i majka ubijenog

Braća Šuker, Radović i Vitaljić dobili su po dvije godine zatvora za sudjelovanje u tučnjavi. Međutim, Vrhovni sud je ukinuo presudu jer je zaključio kako je presuda donesena na temelju svjedočenja Čabraje koji je više puta mijenjao iskaz. 

Čabraja je jučer na sud doveden iz zatvora jer služi kaznu zbog ubojstva 19-godišnjeg Marina Matijaša u lipnju 2014. godine ispred Osnovne škole Bijači u Kaštel Novom. Visoki kazneni sud nedavno mu je smanjio kaznu s 14 na 11 godina zatvora. 

Čabraja se u sudnici pojavio sa šljivom na oku. Tužiteljica je prigovorila iskazu jer je Čabraja u više navrata davao iskaze u kojima je navodio konkretna imena. Svjedočila je i majka ubijenog Boljata. U suzama je saslušala svoj izvorni iskaz. 

Pročitajte više