Svjedok pada aviona: Užasno, krv i polomljeni ljudi

Screenshot: RTL

Nešto prije 16 sati pokraj Zagreba se srušio zrakoplov u kojem je bilo petero ljudi. Sve se dogodilo na području zračne luke u Ježdovcu, koja je poznata i kao aerodrom Lučko. U lociranje i pronalaženje srušene letjelice odmah su krenuli vatrogasci i HGSS-ovci, kao i Hitna pomoć i policija, a dignuti su i dron i helikopter.

Riječ je o padu manjeg zrakoplova za bacanje padobranaca tipa Cessna 182, a zadnja pozicija na radaru očitana je u 15 sati i 42 minute. Poginula je jedna osoba, a tri su teže ozlijeđene i helikopterom prebačene u KB Dubrava.

Za RTL Danas progovorili su pojedinci koji su prvi pritekli u pomoć unesrećenima.

"Avion je pao ravno, bilo je polomljeno drvo koje je prignječilo čovjeka. Čupali smo drvo van, dizali, jedan nije preživio, ostali su OK. U avionu je bilo pet njih, četvero je preživjelo. Šuma je to, raslinje, ne može se vidjeti, jedva se vidi iz zraka, samo je jedno drvo polomljeno. Teško je za naći. Čim smo pomogli, kao i kolega, maknuli smo se. Kad smo vidjeli Hitnu, išli smo pomoći u traženju", posvjedočio je Alen Cepić.

Tu se našao i Nikola Horvatinčić: "Jaki udarac je bio, čuo sam Hitnu, svi smo otrčali u šumu u potragu. Izgledalo je užasno, krv i polomljeni ljudi, ružno za vidjeti. Drago mi je da sam uspio pomoći koliko sam mogao. Vjerojatno je očevid, Hitna je pomogla ljudima kojima se moglo, čeka se očevid."
 

Pročitajte više