Svjedok protiv Vesne Balenović doživio "totalnu amneziju"

NAKON 48. ročišta na kojemu Vesnu Balenović zbog klevete tuži vodstvo Ine koje joj je zbog "zviždanja" urudžbiralo otkaz, ona nas je izvijestila da je svjedok, Inin direktor interne revizije i kontrole Mate Veselić "doživio amneziju".

Veselić, kaže Balenović, nije znao ili se nije sjećao niti jednog događaja za koji ga je ona pitala. Dragičević, podsjetimo, inzistira na zatvorskoj kazni, a suđenje se nastavlja 19. lipnja ove godine.

"Ponašanje svjedoka Mate Veselića mi je potpuno razumljivo, jer da se prisjetio zbivanja, teško bi teretio svog neposrednog šefa Dragičevića. Radije je pao u amneziju, nego se sjetio istine“, kaže šefica udruge "Zviždač".

Dodala je da joj je žao što sutkinja Zlatica Prišlin nije pozvala niti jednog jedinog svjedoka kojeg je ona predložila, a bilo ih je devet. Smatra da je time "pogodovala Dragičeviću, a mene je onemogućila  da dodatno rasvijetlim činjenično stanje".

"Vlada je odgovorna za postupke Tomislava Dragičevića"

Podsjetimo, Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu (ECHR) je hrvatskoj Vladi preporučio da sa Balenović sklopi mirno rješenje. Balenović, s druge strane, dio odgovornosti pripisuje i izvršnoj vlasti u Hrvata.

“Poznato je, da je Vlada RH imenovala Tomislava Dragičevića  za predsjednika Uprave Ine, mimo natječaja. Time je isključila mogućnost da Inu vodi sposoban stručnjak. Izborom bez natječaja, Vlada je preuzela odgovornost za sve njegove postupke, ujedno i za sudski progon koji vodi protiv mene“, navela je.

C.D.
Foto: Index

Pročitajte više