Svjedokinja na suđenju Mirjani Pukanić: U sobi sam tražila nakit, a pronašla kokain

NA SUĐENJU Mirjani Pukanić u slučaju posjedovanja 15 grama kokaina danas je svjedočila Vlasta Berger, koja se brinula za kućanstvo Pukanića, te je rekla kako joj je pokojni vlasnik Nacionala naredio da pregleda sobu njegove supruge.

Berger je izjavila kako je to bilo nekoliko dana nakon neuspjelog atentata na Ivu Pukanića koji je znao da će policija pretresti njegovu kuću pa je Berger poslao da pregleda sobu Mirjane Pukanić.  Po njezinim riječima, u crveno kozmetičkoj torbi u ormaru pronašla je vrećicu s bijelim prahom i cjevčicom za koju joj je pokojni Pukanić rekao da je ne dira. Policajci su nakon toga pregledali stan i odnijeli drogu.

Mirjani Pukanić curila krv iz nosa, a bila je dobre volje

Berger je svjedočila da je ponekad spavala u sobi Mirjane Pukanić kada je ona bila hospitalizirana, ali da stvari nije dirala. Rekla je kako u sobi trebala utvrditi postoji li "sumnjiv materijal" za koji joj Ivo Pukanić nije kazao što s njim treba napraviti.

Na suđenju je Berger rekla kako je i prije tog trenutka sumnjala da se Mirjana Pukanić drogira, a to objašnjava činjenicom što joj je ponekad curila krv iz nosa koju bi obrisala "i bila bi dobre volje". Kasnije u svjedočenju Berger je izjavila kako je u sobi Mirjane Pukanić, u biti, tražila kutijicu s nakitom kako bi provjerila je li Mirjana nešto od toga nakita prodala. Odvjetnica Mirjane Pukanić, Višnja Drenški Lasan, prigovorila je na izrazito zbunjujuć iskaz svjedokinje te sumnja u njegovu istinitost.

Pročitajte više