Swoboda o referendumu: Duboko sam razočaran, mislio sam da ste napredna država!

Foto:  Index

"KAO demokrat naravno da ću poštovati odluku hrvatskih birača, ali sam duboko razočaran ovakvim ishodom!", izjavio je Hannes Swoboda predsjednik europskih socijalista dodajući da je duboko razočaran i zbog toga jer je Hrvatsku vidio kao otvorenu i naprednu državu, a ne zemlju u kojoj se zabranjuje sreća i jednaka prava. 

"Ekstremna desnica i vjerske skupine koje su lobirale u korist ustavnih promjena moraju se suočiti s realnošću: LGBT prava, jednakost i ljudska prava su dio većeg koncepta temeljnih prava i vrijednosti koje šire Europljani. Očekujem i da će Hrvatska podijeliti te vrijednosti pogotovo sada kada je članica Europske unije", naglasio je Swoboda. 
 
Podsjetimo kako je već prije Swoboda pozvao hrvatske birače da u nedjelju na referendumu podignu svoj glas protiv diskriminacije. 
 
"Nema nikakvog razloga za uvođenje ustavne odredbe o braku, osim da se u budućnosti oteža donošenje zakona naklonjenog LGBT populaciji. Nadam se da će hrvatski birači ostati vjerni svojoj tolerantnoj i inkluzivnoj naravi i glasati protiv ovog beskorisnog ograničenja", rekao je Swoboda.

Pročitajte više